TIMMERHUS - KOMBINERAR ÄKTA TRÄ OCH MODERNT BOENDE
Kontio   »  

TIMMERHUS - KONTIO KOMBINERAR ÄKTA TRÄ OCH MODERNT BOENDE

Ett hem man trivs och mår bra i från årtionde till årtionde – såväl till vardags som på fritiden – kännetecknas av en hemtrevlig atmosfär, vacker och praktisk arkitektur samt välfungerande tekniska lösningar. Timmer har en positiv inverkan på både kropp och själ. Den unika atmosfären i Kontios timmerhus är något man själv måste uppleva!

Kontios timmerhus är ett övergripande koncept av arkitektur för välbefinnande, högklassigt boende och livskvalitet.

 

KONTIO TIMMERHUS - HEALTHY LIVING


KONTIO HEALTHY LIVING – ARKITEKTUR FÖR VÄLBEFINNANDE


Vi tillbringar så mycket som 88–90 procent av vår tid inomhus: hemma, i skolan, på jobbet. Därför har de byggnader vi vistas i en mycket viktig roll för vår hälsa och vårt välbefinnande. Enligt världshälsoorganisationen WHO:s definition är hälsa ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom (World Health Organization 2014).

Varje Kontiohem är ett exempel på ett hälsosamt boende. Vi har testat och utvecklat våra produkter så att vi kan erbjuda utmärkta ramar för ett hälsosamt liv och välbefinnande.

Finsk fura som Kontio använder för sitt timmer har utöver hållbarheten även andra utmärkta egenskaper eftersom materialet.
Främjar fysisk hälsa:

 • skapar ett hälsosamt inomhusklimat
 • jämnar effektivt ut temperaturvariationer i inomhusluften
 • förhindrar tillväxt av skadliga mikrober, svampar och bakterier
 • förebygger allergier
 • har utmärkta akustiska egenskaper
Främjar psykiskt välbefinnande:
 • minskar stress genom att sänka blodtrycket och pulsen
 • främjar den dagliga återhämtningen
 • förbättrar sömnens kvalitet
 • skapar en varm, behaglig och avkopplande stämning
Är ekologiskt:
 • miljövänligt, 100 % förnybart material
 • energieffektiv kolsänka med litet koldioxidavtryck
 • hållbart med lång livslängd

Läs mer!


KONTIO TIMMERHUS - KOMBINERAR ÄKTA TRÄ OCH MODERNT BOENDE

 

KONTIO KAN TRÄBEHANDLING


Kontiotuotes produktutvecklingsteam består av timmerbranschproffs med kompetens inom arkitekt- och konstruktionsplanering, produkttestning, produktion, montering och försäljning. Utvecklingsarbetet görs med 40 års gedigen erfarenhet av 40 000 levererade hus. Det är alltså ingen tillfällighet att Kontio i dag är världsledande timmertillverkare!

Kontio – testad och trygg
Egen forskning och produkttestning säkerställer att våra slutprodukter håller en hög kvalitet. I våra testlaboratorier testar vi bland annat träets hållfasthetsegenskaper, konstruktionernas luft- och vattentäthet och funktionaliteten i nya konstruktionslösningar i särskilda förhållanden. Dessutom testar vi kvaliteten och egenskaperna i underleverantörsprodukter som ingår i våra leveranspaket.

Övergripande planering garanterar bästa resultat
Planeringsavdelningens professionella team med tiotals anställda medarbetare ansvarar övergripande för planeringen och konstruktionen av våra hus. Bakom Kontios vackra och hållbara byggnader finns ett målmedvetet och engagerat arbete inom både arkitekt- och konstruktionsplaneringen. Utöver planerna tillhandahåller vi även högklassiga, rikligt illustrerade bygganvisningar. På detta sätt ger vi även dem som bygger de bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas med byggprojektet.

Kontios hus tillverkas av bästa råmaterial med nyaste teknik
Också inom produktionen är vår styrka att vi behärskar helheten: vi förädlar stock till en färdig slutprodukt på världens största timmerhusfabrik i Pudasjärvi. I vår verksamhet utnyttjar vi nyaste teknik och branschens senaste forskningsrön.
När tiotals år av erfarenhet förenas med nyaste teknik uppstår begreppet Kontiokvalitet som är välkänt över hela världen!

Kontio är en ekologisk topprodukt som är utvecklad, testad, producerad och tänkt just för dig!