I HARMONI MED NATUREN – SKI LODGE
Kontio   »  
  »  

I HARMONI MED NATUREN – KONTIO SKI LODGE

När du besöker fjällen vill du lämna vardagen bakom dig och finna harmoni och balans. Du vill koppla av från vardagslivets stress och måsten.  I en Kontio skidvilla njuter du av varje ögonblick tillsammans med dina nära och kära. Vårt mål är alltid att skapa en attraktiv och unik boendelösning som ger total harmoni mellan själ och miljö. Vi är övertygade om att vårt fokus på ekologiska material, hållbarhet, ett naturligt, okomplicerat och logiskt byggsätt tillsammans med förståelse för vad du och din familj önskar är av yttersta vikt för att skapa en högklassig boendemiljö utöver det vanliga.

Tidlöst vackert timmer i varma nyanser och anslående arkitektur är perfekt för modernt fritidsboende. Timret kommer från senvuxen, tätfibrig nordisk fura som redan i många århundraden har varit det mest naturliga och bästa byggmaterialet.   Det blir bara vackrare med åren och ger varje byggnad en individuell prägel och värdighet som inte kan efterliknas. 


 
KONTIO SKI LODGE


VARMA OCH ENERGIEFFEKTIVA – PLANERADE FÖR ARKTISKA FÖRHÅLLANDEN


Kontio Ski Lodges kommer från ´arktiskt´ kalla förhållanden nära polcirkeln. De tekniska lösningarna är utvecklade med 40 års gedigen erfarenhet och know-how för att passa dessa extrema förhållanden. Ett exempel är vår innovativa timmerprofil med dubbel isolering där bland annat lufttätheten har genomgått krävande test i vårt eget produktutvecklingslaboratorium. Kontios byggnader är konstruerade för att uppfylla dagens stränga krav på energieffektivitet. Och det allra viktigaste – Kontio Ski Lodge står för värme och stämning. VARMA OCH ENERGIEFFEKTIVA – KONTIO SKI LODGE

KONTIO SKI LODGE ÄR EN GOD INVESTERING


Kontio Ski Lodges är välplanerade och välbyggda och håller därför från generation till generation, från far till son, från mor till dotter och dotterdotter. Ett bevis på timrets hållbarhet är de hundratals år gamla timmerhus som finns överallt i de nordiska länderna. Kontios avancerade teknologi och traditionella byggmaterial garanterar att du får en modern och hållbar fritidsbostad.
Som världens största timmerhustillverkare kan Kontio leverera material och planer även för storskaliga projekt enligt överenskommet tidsschema och utan fördröjningar. Ytterligare styrkor är vår logistik och tydliga bygganvisningar som medföljer leveransen. Överallt i världen hittas stora projekt levererade av Kontio.

Tillsammans med byggherrar och arkitekter har vi utvecklat unika vinterkoncept i Åre, som är den populäraste skidorten i de nordiska länderna, och i Storhogna, båda i Sverige. Som exempel kan nämnas Bear Peak Village och Åre Sunset Peak. Gemensamt för dessa vinterkoncept är att de präglas av kvalitet, design, balans och harmoni mellan huset och den vintriga omgivningen. Båda har blivit säljsuccéer för byggherrarna.


 
KONTIO SKI LODGE ÄR EN GOD INVESTERING

COPPERHILL VILLA


Ur kombinationen av elegant arkitektur i massivt trä och atmosfären på en lyxig skidort föds en unik och enastående helhet. Massiv arktisk fura tillsammans med andra värdefulla och äkta material ger en tidlöshet, elegans och individualitet som det är omöjligt att efterlikna med andra byggmaterial. Copperhill Villa är ett utmärkt exempel på framgångsrikt samarbete mellan arkitekten och kunden.


 
KONTIO SKI LODGES

PROJEKT BEARPEAK I ÅRE


I byggnader konstruerade med passion och know-how står exteriören och interiören i samklang med såväl varandra som det omgivande landskapet. Projektet har inspirerats av amerikansk lodge-romantik som tillförts en skandinavisk touch. Så här kommenterar byggherren Bear Peak Village: ´Bear Peak Village har blivit en otrolig succé i många hänseenden. Hela projektet såldes på två månader till slutkunderna och många fler hus kunde ha sålts till potentiella kunder. En annan faktor som bidrog till succén var det nära samarbetet mellan oss och Kontio, allt från att konceptet togs fram till den slutliga leveransen. En förutsättning för framgångsrika projekt är att rätta saker med rätt kvalitet levereras vid rätt tidpunkt. Kontio är en pålitlig finsk partner som man kan lita på.´


 
KONTIO SKI LODGE - SORTIMENTET

KONTIO SKI LODGE - SORTIMENTET


Bland modellerna i Kontio Ski Logde hittar du såväl moderna som traditionella modeller. Kännetecknade för alla modellerna är stora panoramafönster som släpper in naturen och det hänförande vinterlandskapet utanför. Samspelet med naturen är starkt.
Vi kan även ta fram individuella fritidshus utifrån ditt eget utkast eller tillsammans med Kontios samarbetsarkitekter.
Kontio Ski Lodge modeller