Fritidshus
Kontio   »  
  »  

KONTIO FRITIDSHUS - bästa fritiden året runt


Kontio fritidshus är tänkta för dig som vill njuta av kvalitet i fritiden och ett högklassigt fritidsboende. Kontio tillhandahåller fritidshus med en tidlös arkitektur som passar alla omgivningar med mer än 40 års gedigen erfarenhet.

 

KONTIO FRITIDSHUS SOM HÅLLER


Kontios fritidshus håller från generation till generation. Ett bevis på timrets hållbarhet är de hundratals år gamla timmerhus som finns överallt i de nordiska länderna. Kontios fritidshus är tillverkade av massivt naturvirke. Virket har inga skikt där fukt kan kondenseras i de krävande temperaturer och varierande förhållanden som råder i norr. Det här är särskilt viktigt i fritidshus där värme- och fuktförhållandena även annars kan variera. Ett välplanerat timmerhus kan du till och med låta stå kallt utan att behöva oroa dig för fuktproblem.

Kontio för vidare det traditionella hållbara byggsättet med moderna metoder där vi utnyttjar den senaste tekniken och branschens bästa know-how. I Kontios innovativa lamellstock har vi vänt det starka kärnvirket utåt och förbättrar den vägen väder- och långtidsbeständigheten ytterligare.

Bygg ett hållbart och högklassigt Kontio fritidshus av massivt trä för dig själv och dina närmaste. Kontio är en god investering som blir till glädje även för följande generationer.

Läs mer på Kontio innovationer 
 

Kontio Fritidshus 


DET BÄSTA FÖR DIN HÄLSA – Kontio Healthy Living™


Kontios hus har ett utmärkt inomhusklimat tack vare att timmer andas. Kontiotimret andas fukt, dvs. det binder fukt från luften och avger vattenånga när luften inomhus blir torr. Massivt trä jämnar ut fuktvariationerna i inomhusluften. Kontiotimrets andande struktur är grunden för ett sunt hus där det inte uppstår ohälsosamma fuktskador.

Trä är ett naturligt, varmt och avslappnande material med inverkan på vårt psykiska välbefinnande. Forskningsresultat visar att naturen och naturliga element och material minskar stress, skapar en positiv stämning och förbättrar sömnens kvalitet.

Den avslappnande atmosfären i Kontio fritidshus grundar sig på en dubbel kontakt med naturen, dels naturens närvaro genom de stora fönstren, dels de lugnande och avslappnande träytorna inomhus. Massivt trä skapar en helt unik rofylld stämning som man inte får med andra byggmaterial.

Läs mer på Kontio Hälsosamt boende 
 

Kontio Hälsosamt boende 

 

PÅVISAT TÄTA OCH ENERGIEFFEKTIVA


Årstiderna och omgivningarna talar alla sitt eget språk. Väderförhållandena varierar från hett till kallt och från vått till blåsigt. Trä är ett naturligt material som effektivt anpassar sig till variationer i temperatur, fuktighet och väderförhållanden genom att jämna ut dem.  Timmerhus hålls svala på sommaren och ombonat varma på vintern. På det norra halvklotet där solen står lågt under höstar och vårar tar de solida väggarna upp solenergi och lagrar den.

Kontios fritidshus tillverkas i världens största timmerhusfabrik där vi använder oss av modernaste tillverkningsmetoder och till och med robotik för att kunna garantera kvalitet av högsta klass. En jämn torkningskvalitet, måttprecision vid bearbetningen och innovativa tätningsmetoder säkerställer högklassiga och energitäta fogar. I konstruktionen av timmerhusen drar vi nytta av den kompetens vi har samlat under många decennier. Välfungerande och testade konstruktioner tillsammans med Kontios energieffektiva timmer garanterar att du och din familj får ett högklassigt och energieffektivt fritidsboende under alla årstider.

Det är möjligt minska energikostnaderna och totalkostnaderna för fritidsboendet eftersom du i hus av massivt timmer tryggt kan sänka uppvärmningen till en miniminivå när huset inte används. Kontios villor anpassar sig således efter användarens livsrytm.

 

Kontio fritidshus sortimentet

 

KONTIO FRITIDSHUS-SORTIMENTET – Flexibel Design


Kontios modeller har en modern och tidslös arkitektur som passar i vilken miljö som helst. Vårt sortiment omfattar traditionella fritidshus, skidstugor för fjället och eleganta villor för boende i närheten av stadens puls. Vi kan flexibelt anpassa modellerna efter byggplatsen och dina och din familjs behov. Vi tillverkar även helt individuella hus med stor passion och kompetens.